COBRA FERRARI WARS

Under construction

wp979e8f66_0f.jpg
Hier toont Bob Burnard aan de leiding te Silverstone waar de cobra voor dient .....om Ferrari te verslaan

wp0b37fa6d_0f.jpg
12H van Sebring 1963 Ken Miles die de coba deelde met Lew Spencer voor de Ferrari GTO van Charlie Hayes en Doug Thiem

wpce1b97c6_0f.jpg
Cobra in gevecht met een Ferrari 330 LM/B waar er maar drie van gemaakt zijn, normaal een 250 GTO maar met een grotere 330 motor

wp12001c6d_0f.jpg
Cobra in gevecht met een Ferrari 250 GTO

wp6f10dd9b_0f.jpg
Tijdens de opnamen voor de film Cobra Ferrari wars


Film deel 1

Film deel 2


Carroll Shelby bewonderde de rode wagens uit Maranello, hun macht, en hun Commendatore, maar Shelby stak niet onder stoelen of banken dat hij de Commendatore niet kon luchten door de manier waarop hij zijn piloten behandelde, hij speelde graag spelletjes met hun en zette ze tegen elkaar op omdat ze dan in zijn ogen beter zouden presteren. Maar dat had soms zo zijn gevolgen omdat Shelby op deze manier zijn beste vriend Luigi Masso verloor. Shelby kon ook de manier niet op prijs stellen hoe de Commendatore de FIA om zijn vinger draaide, om zijn mening op te dringen en de reglementen naar zijn zin te krijgen. Shelby had ook een slechte herinnering aan zijn bezoek bij de Commendatore om piloot te worden zou hij dit gratis moeten gedaan hebben en dit als een eer te aanschouwen om met een rode bolide te mogen rijden. Dit was in het verkeerde keelgat geschoten bij Shelby.    
Shelby had een droom hij zou zijn eigen wagen en team maken om de Commendatore een lesje te leren.
Met zijn Cobra, Mustang en de GT40 is hij er zeker in geslaagd om dergelijke oorlog te winnen, en Ferrari van zijn troon te stoten op de Europese circuits in de jaren 60.  
wp386ed3c3_0f.jpg