CSX 2287

HET PROTOTYPE

De eerste cobra coupe prototype werd gebouwd in de fabriek van Shelby  American te Venice California. Deze wagen heeft een grote race geschiedenis door deelname te Daytona, Sebring, Reims, Spa Francorchamps, Oulton Park TT, en de tour de France.
Piloten : Dave MacDonald, Bob Holbert, Jo Schlesser, Phil Hill, Jochen Neerpasch, Innes Ierland, Andre Simon, Maurice Dupeyron, Bob Johnson en Tom Payne.
Wedstrijden : De CSX 2287 won de GT klasse tijdens de 12 van Sebring in maart 1964 met Dave MacDonald en Bob Holbert achter het stuur. De race te Sebring was de eerste keer dat een Daytona Coupe de GT III klasse won in de FIA categorie.  
In juni 1964 werd de wagen ingezet te Le Mans en geschilderd in de blauwe Viking kleur. De renners waren Chris Amon en Jochen Neerpasch. Ze leiden de GT klasse tot na tien uur racen de wagen gediskwalificeerd werd door een onwettige jump start te wijten aan een alternator en batterij storing.EINDE WEDSTRIJD

De wagen stopte met wedstrijden na nog 23 USAC/FIA wereld records te breken op de zout vlakten van Bonneville Utach in november 1965 met Craig Breedlove, Bobby Tatroe en Greatorex achter het stuur. Daarna werd de wagen verkocht voor 4500 $ aan Jim Russel in 1965, eigenaar van model auto uitrustingen, en reed er mee op de gewone wegen gedurende een jaar, verkocht dan de wagen aan Koveleski in 1966, en verkocht hem dan door aan Phil Spector muziek producent voor 12500$. Na een jaar de straten van Los Angeles onveilig te hebben gemaakt besloot hij de wagen van de hand te doen. Maar niemand wilde de wagen en men bood hem maximum 800$ tot hij de wagen uiteindelijk verkocht voor 1000$ aan medewerker George Brand en die op zijn beurt de wagen schonk aan zijn dochter Donna O’Harra in 1971.
Deze stierf in het jaar 2000 en dan begon het getouw trekken wie de nieuwe eigenaar wel was. Uiteindelik is de wagen verkocht voor 3700000$ aan Frederick Simone een neurochirurg uit Philadelphia.  

DE OPNIEUW GEVONDEN DAYTONA
Deze Cobra Daytona heeft meer dan dertig jaar zoek geweest


Bobby Tatroe kijkt alles nog eens goed na om de records te breken


Craig Breedlove met ster helm en Bobby Tatroe in de wagen voor de start
Craig Breedlove na het breken van enkele records


TERUG NAAR DAYTONA.
TERUG NAAR HOOFDMENU.